Prisbelønnet debutroman med selvbiografisk baggrund.
Bessi og Georgia er tvillinger – enæggede. De er dybt afhængige af hinanden, og udvikler deres egne regler for af overleve hverdagens trusler, hvadenten det drejer sig om forældrenes potentielle skilsmisse, den ene tvillings angst for at gå ud eller frygten for adskillelse. Romanen omhandler deres opvækst i 26a på Waifer Avenue sammen med to søstre og deres meget forskellige forældre. Romanen beskriver overbevisende de to søstres samhørighed og deres forbavsende interne kommunikation og opsætning af regler for, hvordan de kan sikre deres overlevelse.

Ligeledes får man et godt indtryk af vanskelighederne mellem forældrene, deres daglige kultursammensstød og faderens Dr. Jekyll og Mr. Hyde-agtige forhold til alkohol. Og især får man et følsomt indblik i de to tvillingers skrøbelige verden og deres kamp for at holde sammen på omgivelserne og finde ud af at leve som to separate personligheder. Det fungerer glimrende i barndommen, men på et tidspunkt må de ud i voksenlivet, noget som de ikke begge kan klare.
Et forsøg på at undgå forældrenes mulige skilsmisse består i at arrangere aftensmaden foran fjernsynet, så familien sammen kan se prins Charles’ bryllup med Diana Spencer – en begivenhed der jfr. tvillingerne skulle kunne få forældrene til at huske deres egen forelskelse i hinanden. Det bliver ikke helt den effekt der opnås, tværtimod bliver Aubrey vred over, at han ikke får sin dessert til tiden, og forældrene fortsætter ud af hver sit spor.

Romanen er fascinerende og indfølende – især sidste del, hvor den ene tvilling bliver fortæller – og den anden tvilling bliver til to – for en tid.

26a

Diana Evans

Oversat af Marie Kopp
304 sider
Aronsen
Udgivet: 21.08.2010

Birte Strandby