Roman om kærlighed og krise

Kristine er gift med Martin på tolvte år, og de har to små drenge. Hun er ikke rigtigt lykkelig i sit ægteskab, og da hun på et kursus møder Thomas, ved hun pludseligt, hvem det er hun, skal være sammen med. Ikke at hun forfølger sin forelskelse. Nej, hun beslutter, at hendes børn ikke skal være skilsmissebørn og tager i stedet en ekstra tur i ægteskabet med Martin. Martin på sin side har fattet, at ægteskabet er i fare og svinger mellem at brokke sig og tilbede sin hustru. Kristine prøver at være den gode hustru, men løbet er ved at være kørt, og hun opgiver al sin moralske modstand og kaster sig i armene på Thomas, der på enhver måde er et hit af den sjældne slags.

Løsningen på hverdagens kedsommelighed synes at være ægteskab med Thomas, nye børn og derefter leve lykkeligt til sine dages ende, men det er sjældent, man får hele pakken, og vejen til den store lykke er brolagt med misforståelser.

Kristine er ansat i kommunen, og i glimt får vi lidt om kommunale arbejdsgange, kriser og fyringsrunder. Det er ikke uinteressant, hvorimod kærlighedshistorien bliver umådeligt lang og kompliceret, mens de to forelskede kæmper mod drifterne, som var de med i en Barbara Cartland roman.

Gittemie Eriksen har tidligere skrevet krimier, og det går egentligt bedre end kærlighedshistorien her. Den udkårne Thomas gør alt det rigtige, siger det rigtige, men er han et rigtigt menneske? De sproglige kvaliteter er svingende fra det gribende til det næsten ubehjælpsomme, og så kan man altså ikke ‘skule betaget’ til nogen.

Hvad du ønsker

Gittemie Eriksen

452 sider

Books on Demand

Udgivet: 2020

Birte Strandby