Get the Flash Player to see this rotator.
Anbefal denne side
Print denne side
Sitemap
Tilmeld nyhedsbrev
SkyggelandSkyggeland
 
Forfatter: Stig Dalager
Forlag: People's Press
 
Skyggeland’ er sidste del af Stig Dalagers store trilogi om vores senmoderne tid, om hvordan vi i denne farlige og uforudsigelige verden lever på randen af kaos.

Vi er blevet verdensborgere i den globale landsby, hvor alle lever i hinandens skygge, og konsekvenserne af handlinger et sted i verden lige så let kan føre til død og ødelæggelse for sagesløse mennesker på den anden side af kloden som for naboen.

Hovedpersonen i trilogien er Jon Bæksgård. En dansk advokat med bopæl og praksis i New York – og en trang til at hjælpe retfærdigheden med at vinde over ondskab og uretfærdighed.

 
Den høje pris
Men hans kamp for tabte sager og uskyldige nødstedte har ofte en høj pris.
Den ene uskyldige reddes ofte på bekostning af en anden uskyldig, og når man i de store internationale konflikter kommer ned til det enkelte menneskes situation, bliver linjerne udviskede, og næsten alle er ofre.
De små skurke bliver hængt, og de største slyngler rejser man statuer af.

I ‘Skyggeland’ danner terrorangrebet på World Trade Center den 11. september og månederne efter rammen om fortællingen. Jons israelske kæreste, Eve, er på arbejde i WTC, da de to fly brager ind i bygningerne, men Jon får hende reddet ud i sidste øjeblik, inden de brændende tårne styrter sammen.

Under den følgende tids antimuslimske paranoia skal Jon forsøge at redde en arabisk klient, der er anklaget for mord på en jødisk juveler.

Sagen kompliceres yderligere, da det viser sig at være muslimske terrorister, som har lagt en fælde for Jons klient for at forhindre ham i at afsløre et planlagt angreb på New Yorks subway.

Terroristerne går til angreb på Jon og hans stab, hvorefter både FBI og CIA involveres i den spegede affære, der til sidst bringer Jon til Israel og de besatte områder i hans jagt på bagmændene.

 
Mød forfatteren
I en alder af kun 55 år har Stig Dalager skrevet 48 værker i forskellige genrer og opnået stor international anerkendelse. Hans skuespil opføres over hele verden, og mange af hans romaner er oversat til en lang række sprog.

I anledning af udgivelsen kan man i dag klokken 16 møde Dalager hos Arnold Busck i Købmagergade i København, hvor Søren Spanning læser op fra udvalgte passager af ‘Skyggeland’.

‘Skyggeland’ er en fremragende roman fra en stor dansk forfatter, som det virkelig er værd at stifte be-kendtskab med.   

 
Jan Vandall
 
Webbureauet Krogstrup & Hede